ο αγώνας θα είναι μακροχρόνιος...αλλά ωραίος και με συγκινήσεις


- ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΕΔΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ -
Δεν ξέρω πλέον τι θέλει ο Λαός… ξέρω μόνο τι θέλω εγώ. Κι εγώ θέλω, με γνώμονα τον κοινό νου, απελευθέρωση από το Μνημόνιο και Εθνική Αξιοπρέπεια. Θέλω ανάπτυξη για όλους και όχι για τους λίγους. Θέλω να μηδενιστεί το κοντέρ και να ξεκινήσουμε από την αρχή. Θέλω ειλικρίνεια, χρηστή διαχείριση, τιμωρία των ενόχων, ελαχιστοποίηση λαμογιάς, ελεύθερη μεσαία τάξη, λιγότερα τρωκτικά και παράσιτα, ίσες ευκαιρίες, προστασία από την εξαθλίωση, αριστεία στην παιδεία, ρυθμιστικές αρχές και όχι διοικητικές παρεμβάσεις, ελεύθερη πρωτοβουλία με μόνο κανόνα την μη κατάχρηση, πάταξη της διαπλοκής, διαχωρισμό εξουσιών, λιγότερη διαφθορά… Απλά πράγματα.

8.1.11

Το ταξίδι της υποταγής...


  • Με απούσα την Ελληνική σημαία ο Γιώργος Παπανδρέου, περιδιάβαινε στο Ερζερούμ με τον Τούρκο πρωθυπουργό, ο οποίος του έδειχνε χάντρες και καθρεφτάκια, ενώ δεν παρέλειψε να του "χαρίσει" και ένα πόλεμο με χαρτάκια κομφετί, προκειμένου να "φτιάξει" τη διάθεση του "παιδιού"...
Ενα ακόμα βήμα στην πορεία εγκαθίδρυσης καθεστώτος συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να αποδέχεται επί της ουσίας την πάγια τουρκική επιδίωξη για διμερή διαπραγμάτευση έξω από τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Η σκόπιμη επιλογή του πρωθυπουργού να μην αναφερθεί στον ορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στο Αιγαίο από την Ελλάδα και η πρότασή του να υπάρξει παραπομπή για την επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, φανερώνει ότι κυοφορούνται «συμφωνίες» μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης, χωρίς απαραίτητα να λυθεί τώρα το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, δηλαδή των θαλάσσιων συνόρων της χώρας με την Τουρκία.

Η συνεκμετάλλευση προηγείται του ορισμού υφαλοκρηπίδας!
Οι μπίζνες της αστικής τάξης στις δυο όχθες του Αιγαίου δεν μπορούν να περιμένουν τις διευθετήσεις στα ανοιχτά ζητήματα Η χτεσινή επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ της Τουρκίας, η κατ' ιδίαν τρίωρη συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Τ. Ερντογάν και η ομιλία του μπροστά στο διπλωματικό σώμα της Τουρκίας, φανερώνουν ότι δρομολογούνται εξελίξεις στο άμεσο μέλλον. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τον Μάρτη θα έρθει στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ τον Ιούλη θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα ο Τ. Ερντογάν.

Στη χτεσινή συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Τ. Ερντογάν, προς το τέλος της οποίας συμμετείχαν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Δ. Δρούτσας και Αχμέτ Νταβούτογλου, τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα που αφορούν το Αιγαίο. Διπλωμάτες σημείωναν ότι οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν το θέμα της υφαλοκρηπίδας, καθώς και τις πτήσεις αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο. Δίνοντας το στίγμα των επαφών και επιχειρώντας ταυτόχρονα να καλύψει τα πραγματικό περιεχόμενο των ελληνοτουρκικών επαφών, ο Γ. Παπανδρέου, λίγη ώρα αργότερα στην ομιλία του μπροστά στους πρέσβεις της Τουρκίας σημείωσε: «Είναι πολυτέλεια επικίνδυνη, να μην λύνουμε τη διαφορά μας στη θάλασσα, που αφορά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας (...) Σήμερα, έχουμε εντατικοποιήσει τις επαφές αυτές. Οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης. Αν δεν το καταφέρουμε μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, πρέπει να απευθυνθούμε στη διεθνή Δικαιοσύνη, για να κριθεί το ζήτημα με βάση το Διεθνές Δίκαιο».

Για το συμφέρον της ντόπιας πλουτοκρατίας
Η σκόπιμη επιλογή του πρωθυπουργού να μην αναφερθεί στον ορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στο Αιγαίο από την Ελλάδα και η πρότασή του να υπάρξει παραπομπή για την επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, φανερώνει ότι κυοφορούνται «συμφωνίες» μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, χωρίς απαραίτητα να λυθεί τώρα το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, δηλαδή των θαλάσσιων συνόρων της χώρας με την Τουρκία. Η στρατηγική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να μην ασκήσει μονομερώς το κατοχυρωμένο από το Διεθνές Δίκαιο αποκλειστικό - κυριαρχικό δικαίωμα ορισμού ΑΟΖ στην προέκταση των ελληνικών ηπειρωτικών και νησιωτικών ακτών, απαντά στα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης και των ξένων μονοπωλίων, που καίγονται να ορμήσουν στον ενεργειακό πλούτο του Αιγαίου. Συνιστά ταυτόχρονα εγκατάλειψη των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αφού αυτό είναι προϋπόθεση για να μπορεί να προχωρήσει η τυχόν εκμετάλλευση των κοιτασμάτων σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές πέρα από τη στενή ζώνη των χωρικών υδάτων των 6 ν. μιλίων, όπως αυτή έχει οριστεί έως σήμερα.

Με την κίνηση αυτή και επικεντρώνοντας το θέμα στον ορισμό μόνο της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, συντηρεί όλες τις τουρκικές αξιώσεις και στρώνει επί της ουσίας το έδαφος για να προχωρήσουν άλλες μορφές διαχείρισης, όπως αυτή της ελληνοτουρκικής συνεκμετάλλευσης. Ωστόσο και σε μια προσπάθεια να θολώσουν τα νερά - αξιοποιώντας και το γεγονός ότι οι επαφές γίνονται πίσω από κλειστές θύρες - διπλωμάτες των δυο χωρών υποστήριζαν χτες ότι η συνάντηση που έγινε στο Ερζερούμ «δεν είχε στόχο την επίλυση συγκεκριμένων θεμάτων και τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων, αλλά σκοπεύει στη δημιουργία του πλαισίου που θα προωθήσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις». Ο Γ. Παπανδρέου έθεσε παράλληλα το θέμα της Ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας το οποίο συνέδεσε με την επίλυση του Κυπριακού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησε με τον Τ. Ερντογάν και το θέμα της ανέγερσης τείχους στον Εβρο, σημειώνοντας σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ότι η κίνηση της Ελλάδας «δεν θίγει τα συμφέροντα της Τουρκίας».

Επικοινωνιακοί αντιπερισπασμοί
Την ίδια ώρα και ενώ η τακτική της ελληνικής κυβέρνησης δείχνει ότι δρομολογούνται εν κρυπτώ οι εξελίξεις, ο Γ. Παπανδρέου προχώρησε σ' ένα επικοινωνιακό αντιπερισπασμό εγκαλώντας δήθεν την Τουρκία για τις «παραβιάσεις» των τουρκικών πολεμικών αεροπλάνων. «Αυτές οι ενέργειες δεν θα αλλάξουν το καθεστώς να είστε βέβαιοι γι' αυτό. Μπορεί να έχουν γίνει ρουτίνα για την Τουρκία. Μη νομίζετε, όμως ότι έχουν γίνει ρουτίνα για την Ελλάδα», ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στους Τούρκους πρεσβευτές, ενώπιον του Τ. Ερντογάν. Πίσω από τους φραστικούς λεονταρισμούς, ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε επί της ουσίας την τουρκική κυβέρνηση να μην «δυναμιτίζει» το κλίμα προκαλώντας την κοινή γνώμη, αφού η «ένταση» όπως είπε «δηλητηριάζει το καλό κλίμα». Δηλαδή τις διμερείς συμφωνίες που προωθούν στο παρασκήνιο οι δυο κυβερνήσεις. Μ' αυτόν τον τρόπο, ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να συγκαλύψει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όπως και η προηγούμενη της ΝΔ έχουν αποδεχτεί τη ΝΑΤΟποίηση και τη διχοτόμηση του Αιγαίου, αποδεχόμενες πλήρως ότι το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει τις «γκρίζες ζώνες» που επικαλείται η Τουρκία. Ενδεικτικό του κλίματος που προσπαθούν να δημιουργήσουν οι δυο κυβερνήσεις, προκειμένου να ρίξουν στάχτη στα μάτια των λαών, είναι οι αναφορές αξιωματούχων και των δυο πλευρών για τα «οφέλη» που θα προκύψουν από τη μεταξύ τους «στενή συνεργασία». Επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν τους καλύτερους όρους για «κοινές μπίζνες» για λογαριασμό των εκπροσώπων της πλουτοκρατίας και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου, ο Γ. Παπανδρέου και ο Τ. Ερντογάν μίλησαν για εξελίξεις «κοινού ενδιαφέροντος και κοινού συμφέροντος».

Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε για «δυνατότητες μεγαλύτερης και ευρύτερης συνεργασίας». Εχουμε, σημείωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός, «την ευκαιρία να δοκιμάσουμε από κοινού τις δυνάμεις μας στα παλιά και στα νέα πεδία. Σε πολλές περιοχές έχουμε κοινή παρουσία και μοιραζόμαστε κοινά συμφέροντα, όπως είναι η Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, ο Καύκασος». Στο ίδιο μήκος κύματος ο Αχμέτ Νταβούτογλου μίλησε για «ιστορικό γεγονός» αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού μπροστά στους διπλωμάτες της Τουρκίας.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της "πηγής"; των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...
Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.